Good news
Milow zwanger van zichzelf.
Johannes Genard krijgt suikerziekte na deelname vriendin aan Bake Off.
School Is Cool voor het eerst samen gezien op café.
Trophy Wall – School Is Cool op nummer 1 in Kirgizië, de Kirgiezen krijgen er maar niet genoeg van.

[SPORT] Matthias Dillen: ‘Niet blij met resultaat, wel met prestatie’

In de vijfde etappe van de Ronde van Antwerpen kon Matthias Dillen (School is Cool) de kopgroep in de finale niet meer bijbenen, hoewel hij zich een heel optreden lang in de kijker had gedrumd. ‘Ik kwam op het einde net dat beetje extra jus tekort. Ik moet nóg tactischer gaan drummen.’

Matthias Dillen drumde een mooi parcours, met een paar opmerkelijke versnellingen en een mooie solo. “Ik vertrok vanuit het principe ‘wie niet waagt, niet wint’. Er zat meer in mijn aanval, maar ik kreeg geen steun van de anderen”, hijgt hij na. Terwijl hij zijn cimbalen nog een laatste dreun gaf, stond kopman Johannes Genarde al te juichen.

Voorspelbare reactie

Tijdens de laatste bisronde roffelde een ontketende Dillen nog de aanvalstrom, maar de poging was, met het juichende peloton in zicht, tot falen gedoemd.

Het riep bij Dillen een voorspelbare reactie op: “Ik ben zeer tevreden met hetgeen ik hier uit mijn lijf schudde, maar niet met het resultaat. Ik heb mij kunnen tonen voor de sponsors en het management apprecieert mijn inzet, maar voor mijn fans is het natuurlijk spijtig dat ik het niet heb gehaald.”

Drummen op karakter

Toch ziet Dillen beterschap. “Ja, ik stel vast dat ik als drummer evolueer in de goede richting”, zegt hij. “Vroeger kon ik me maar moeilijk intomen. Zo snel mogelijk slaan was het enige dat telde. Achter mijn trommels zat ik op het einde stikkapot. Het was puur drummen op karakter.”

“Nu kwam ik op het einde net dat beetje extra jus tekort”, erkent Dillen. “Ik moet nóg tactischer gaan drummen. Wachten tot in de finale om dan sec en doeltreffend uit te pakken. Zo moet het ooit eens lukken om vóór de anderen te eindigen.”

Dat Dillen net buiten de top drie valt, is bitter, maar hij laat de moed niet zakken. “Ik blijf kans maken op een plaats op het podium”, knikt hij. “Mathematisch is alles nog mogelijk.”