Good news
Milow zwanger van zichzelf.
Johannes Genard krijgt suikerziekte na deelname vriendin aan Bake Off.
School Is Cool voor het eerst samen gezien op café.
Trophy Wall – School Is Cool op nummer 1 in Kirgizië, de Kirgiezen krijgen er maar niet genoeg van.

Belgische bands veroveren buitenland

Goed nieuws voor de vaderlandse muziekscene: almaar meer Belgische bands lijken het te gaan maken in het buitenland. Groepen als School is Cool verkopen met gemak concertzalen uit. ‘Enfin, toch als het geen al te grote zalen zijn.’

Een band die een béétje zijn best doet, botst al snel op de grenzen van het Vlaanderland. In één namiddag rijd je van het uiterste westen naar het verste oosten. Echt touren, wekenlang wonen in een bus met alle decadentie van dien, kun je hier niet doen. Zodra je Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven hebt platgespeeld, heb je het wel gezien in Vlaanderen. Dan lonken één of meerdere buitenlanden.

Goed nieuws:

Almaar vaker breken Belgische bands door in het buitenland.

De vernedering om voor een lege zaal te moeten spelen, blijft hen steeds vaker bespaard. Sommige bands kunnen zelfs rekenen op uitverkochte zalen. ‘Enfin, toch als het geen al te grote zalen zijn’, weet een kenner.

Ook voor School is Cool loopt het lekker. “Als het zo doorgaat, spelen we volgend jaar voor zalen van veertig man”, voorspelt zanger Johannes Genard. “Zit het een beetje mee, dan mogen we misschien zelfs hopen op vijftig mensen.”

Een ambitieus doel, maar is het wel realistisch?

“We combineren een Amerikaans businessplan met een Amerikaanse marketingcampagne, dat alles ondersteund door Russische hackers, die het internet overspoelen met goed nieuws over onze band”, legt Johannes uit. “To make School is Cool great again!”